Sveiki!
Mana pirmā recepte manā blogā!!
Izvēlejos saldo, kuru ir ļoti viegli uzgatavot. Klasiskā pavlova būtu bez šokolādes un kakao, bet nu man tāda dikti neķītra oma bija šodien! Recepti atradu internetā un mazliet pielāgoju, jo ne visas sastāvdaļas bija mājās.
Pavlovai:
5 olu baltumi
1 tējkarote vaniļas cukura/ideāli - vaniļas ekstrakts
1 tējkarote baltā etiķa
200 gr pūdercukurs (var arī parasto, bet tad tas ilgāk kusīs mīklā)
1 tējkarote vaniļas cukura/ideāli - vaniļas ekstrakts
1 tējkarote baltā etiķa
200 gr pūdercukurs (var arī parasto, bet tad tas ilgāk kusīs mīklā)
3 ēdamkarotes kakao pulveris
1/4 tumšās šokolādes tāfelītes (sadrumstalota)
Garnējumam:
300 ml saldais krējums
2 ēdamkarotes cukurs
1 tējkarote vaniļas cukurs
250 grami svaigas avenes
125 grami kazenes- vai citi augļi pēc izvēles
Šokolādes skaidiņas
1. Olu baltumus atšķir no dzeltenuma (jābūt ļoti uzmanīgiem, jo pat mazs daudzums dzeltenuma var sabojāt visu). Pievieno 1 tējkaroti vaniļas cukura (lai ir laiks izšķīst). Ja lieto vaniļas ekstraktu, tad to var pievienot vēlāk Ar putotāju vidējā ātrumā puto olu baltumus, ik pēc laiciņa pievienojot pūdercukuru mazās devās2. Kad olu baltumi jau veido mīkstas 'smailes' skat. attēlu zemāk, tad pievieno etiķi. Klasiskā recepte arī paredz pievienot 1-1.5 tējkarotes cietes. Par cik man tā nekad nav mājās- esmu diezgan labi iztikusi bez tās. Olu baltumiem jābūt tik stīviem, lai otrādi apgāžot bļodu, tie pat neizkustētos no vietas.
4. Iecilā kakao pulveri (izsijā caur sietiņu, lai nav kunkuļi), šokolādi, kuru es sadrumstaloju ieliekot plastmasas maisiņā un izdauzot ar mīklas rulli :)
Vadoties pēc šī apļa, izklāj mīklu tā, lai vidus ir zemāks kā malas, jo tur vēlāk pildīs garnējumu. Labāk, lai sanāk tā pamatne augstāka- man personīgi likās,ka šoreiz bija mazliet par plānu.
6. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 130C, tās videjā plauktā liek cepešplāti un cep 1-1.5 stundas līdz garoza ir krauksķīga un var pat ieplaisāt.Izslēdz cepeškrāsni, pavlovu atstāj turpat cepeškrāsnī un lēnam ļauj atdzist
7. Tikmēr- saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļu un kārto uz atdzisušās pavlovas pamatnes
8. Garnē ar augļiem- brīva izvēle- zemenes, kivi, mango- man pašai patīk skābenāki, lai balansē pašas pavlovas saldumu:))
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru